olaygazetecilik @ hotmail.com

Yaz ne zaman gelecek havalar ne zaman ısınacak donuyoruz derken aniden bastıran sıcaklar bizi o donduran soğukları aratır oldu. Çoğumuz yaz mevsimini seviyoruz ancak vücut sağlığımız için sıcak havalarda dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var.
Her 15 dakikada bir gibi sık aralıklarla bir bardak su içmek , daha az sıklıkta fazla miktarlarda su içmenizden daha faydalı olacaktır. Soğuk bir duş alıp dinlenmek gibi soğutucu uygulamalar faydalı olabilir. Sıcaklığın vücutta sebep olduğu sorunları azaltmanın en iyi yolu terle kaybedilen suyun geri alınmasıdır. Su içmek için susama sinyalini beklemek tehlikelidir!

...
Çok uzun süre sıcağa maruz kaldığınızda vücut terleme sistemi aşırı çalıştığından belli bir aşamadan sonra çalışamaz hale gelir. Şu benzetmeyi yapabiliriz; Araba sürdüğünüzde ısı ışığının yandığını görürsünüz, araba çok çalıştığından soğutma sistemi bir şekilde bitkin düşmüştür. Arabayı kapatır ve biraz soğumasını bekler ve yeniden sürmeye devam edebilirsiniz. Ama bunu yapmayıp aynı şekilde yola devam ederseniz, problem soğutma sisteminden daha ileri bir seviyeye taşınarak motoru da etkiler ve bir süre sonra araba kendiliğinden durur.
Demem o ki ; güneşli sıcak bir havada dışarı çıkanlar, geniş ve hafif kıyafetler giymeli,
çok miktarda sıvı tüketmeli,
düzenli olarak güneş koruyucu krem uygulamalı ve vücutlarında oluşan mide bulantısı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtileri dikkate almalıdır.
Kışın balkanlardan gelen soğuk havalara denk gelmeniz dileklerimle…
Sevgi ve Saygıyla kalın...