olaygazetecilik @ hotmail.com

İstanbul’da yayınlanan yerel gazeteler ulusal gazete formatında. Çoğu renkli ve görsel olarak şık gazeteler. Bazı gazeteler sayfa tasarımlarını kendisi yaparken birçoğu ise gazetelerini bastırdıkları Dergah Ofset’in (Akit Gazetesi’nin) tasarımcılarına yaptırıyor.

….

Yöneticiler ve çalışanlar ise ciddi bir emek sarf ederek gazeteleri yaşatmaya çabalıyor. ... İstanbul Anadolu Yakası’nda yayın yapan haftalık, on beş günlük, aylık ve para ve reklam bulduğu zaman çıkan gazeteler çok uzun yıllardır var. 15 ile 20 yıldır yayında olan gazeteler var…

Olay Gazetesi 11 yılı geride bırakıp 12. Yılına girdi… Çıkışımız İstanbul Anadolu Yakası’nda ciddi ses getirmişti. Kurduğumuz iki kişilik dev kadro (!) ile büyük işler yaptık. Yola çıkarken, aynı kulvarda yarıştığımız rakiplerimizin kimi bizi cesaretlendirdi, kimi ise ayaklarımıza çelme takmaya çalıştı, iftiralar attı, arkamızdan olmadık sözler sarf ettiler, etmeye de devam ediyorlar.

….

Arkamıza bakmadık, kim ne dedi diye kendimize kahır etmedik. Gazetecilik yaptık. Gazetecilik sevdası ile büyümüş biriyim. Eskişehir , Gebze, Kocaeli’nde ve İstanbul’da yayın yapan önemli gazetelerde muhabir ve yönetici olarak çalıştım. Çok gazete kurdum, gazetelerin başında sahibi ve yönetici olarak bulundum. 37 yılı aşkındır yerel gazetecilik yapıyorum. Yerel gazeteciliğin tarifini iyi bilirim. Sosunu iyi yaparım. Bölge gündemi ile ilgili öngörülerimde yanılmam. Dengeli hareket ederim. Kimsenin kucağına ve dizine oturmadım. Her görüşe saygılıyım, iyimser bakarım. Hiç bir dönem satın alınmadım. Haber karşılığı kimse ile akçeli işler yapmadım. Doğru bildiğimi de yazmaktan asla geri kalmadım. … Ustalarımdan aldığım gazetecilik etiği ile hareket ediyorum. Aldığım bu bilgilerle Olay Gazetesi’ni yönetiyorum.

 

Olay 11 yıl önce önce kuruldu. Şimdi 12. Yılından gün alıyor… ...

Şimdi bizimle olmayan memleketi Aydın’da yaşayan ve radyoculuk yapan sevgili ortağım, Sevgi Ercan ile birlikte çok büyük bir yol kat ettik….O benim bir kolum ben O’nun bir kolu olduk… 11 yıl boyunca gazetemizde fiziki ve teknolojik açıdan önemli yenilikler yaptık.

Önce her gün Olay Gazetesi’ni çıkarttık, Sonra Haftada üç gün yayınladık…Sonra haftalık…

Olay Web TV’yi kurduk… Tuzla’nın ve İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk spor gazetesi Tribün Spor Gazetesi’ni çıkarttık… … Tuzla gibi küçük bir ilçede yeni bir gazeteyi yaşatmak zordur. Zaman gerek, inanç ve sabır ister. Olay bunu başardı. 11 yıl içerisinde bütün dikkatleri üzerimize çekmeyi başardık. Özel haberler yaptık…

Ses getiren haberlere imza attık…Gazetemizde güven ortamı hakim. Yarattığımız bu eser artık Tuzla’da ve diğer ilçelerde karşılık buluyor. Rakip gazetelerde çalışan onlarca arkadaşımız her gün bizi ziyaret geliyor, gazetemizi ziyaret ediyorlar. Okuyucularımız geliyor. Her biri de bizim için ilçede iyi bir etki bıraktığımızı ifade ediyorlar. Bu sözleri duymak gurur verici.

Biz kolay bu noktalara gelmedik. Emek harcayarak, ter dökerek, yorularak, hırpalanarak geldik. Önümüz açık, hedeflerimiz büyük. 12. Yaş günümüzle birlikte bu gazetenin ve Olay Web TV’nin değeri ve kentte yarattığı etki çok daha iyi hissedilecektir. Güvenilir gazete olmak kolay değildir. ... Olay Gazetesi olarak biz bu güveni titiz ve inançlı bir çalışma ile 11 yılda yakaladık. Bu 11 yıl boyunca bizlere destek olan çalışma arkadaşlarımıza, okuyucularımıza teşekkür ediyoruz… … Sizlerle birlikte nice 12’nci yıllara…