olaygazetecilik @ hotmail.com

Kabul etmemiz gerekiyor ki İYİ Parti açısından 14 mayıs ve 28 mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimi “kötü” 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçim ise “kötünün daha kötüsü” olarak neticelenmişti.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçimi öncesi İYİ Partinin o günkü genel başkanı Meral Akşener ile yaklaşık 3 yıl boyunca kaç şehir, kaç ilçe kaç bucak, kaç nahiye dolaştığımızı, dolaşırken de o bölgelerde yaşayan ne kadar  seçmene “İYİ Partinin durumunu nasıl görüyorsunuz.?” sorusunu yönelttiğimizi işin doğrusu bizde unuttuk.

14 mayıs seçimine kadar gelen süreçte İYİ Parti belki yüzde 20’lik oy oranına ulaşamadı ancak daha 2017 yılında kurulmuş bir siyasi partinin oy oranı da var olan araştırma şirketlerinde yüzde 17-18 olarak çıkıyordu.

Sonrası malum,

-Altılı masa

-Millet ittifakı

-Masadan neden kalktı?

-Masaya tekrar neden oturdu?

İle başlayan ve ucu bucağı kesilmeyen söylemler neticesinde İYİ parti 14 mayıs seçimlerinde beklediği oy  oranının ve milletvekili sayısının çok ama çok uzağına düştü tarafı olduğu ittifak ta Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti.

Arkasından gelen 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçim öncesi CHP ile yapılacak bir ittifak ile Türkiye’deki nerede ise tüm belediyeler silip süpürülecekken ne işe yaradığı belli olmayan “Özü başımıza” söylemi yüzünden hem İYİ parti hem de Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçim öncesi İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in getirdiğini düşündüğümüz “ seçime kendi adaylarımız ile özü başımıza katılacağız” söylemi İYİ Partiye tarihi bir hezimet yaşatırken CHP’yi tüm ülkede birinci parti yaptı.

Başarısızlıkla sonuçlanan yerel seçim sonrası “Seçim yenilgisinin sorumlusu benim” diyerek genel başkanlığı bırakan Meral Akşenen’in aday olmadığı 3 adaylı kongrede İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun kazanmasından sonra başlayan istifa furyasını da biraz hayret ama daha çok üzüntü içerisinde takip etmeye başladık.

Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan seçilmesinden sonraki süreci herkes gibi bizde büyük bir dikkat ile takip ediyor ederken de aksiyoner kişiliğini ve teşkilatçılığını nerede ise 30 yıldan beri bilen birisi olarak bu zorluğun altından kalkabileceği inancımızı taptaze tutuyorduk.

Elimizden geldiği ve zamanımızın elverdiği ölçüde İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yurt genelinde yaptığı ziyaretlere katılmaya ve ziyaret ettiği bölgelerdeki vatandaşlara da geçmiş yıllarda  olduğu gibi bıkıp usanmadan “İYİ partinin durumunu nasıl görüyorsunuz?” sorusunu yöneltmeye devam ediyoruz.

İYİ Parti genel merkezi sağ olsun pek çok gazeteci ile birlikte bize de İYİ Parti genel başkanı Dervişoğlu’nun ziyaret takvimini günler öncesinden gönderiyor bu vesile ile bizde ziyaretlerden haberdar oluyoruz kamuoyunu da haberdar ediyoruz.

19 Ağustos Perşembe günü İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Bursa’nın Yenişehir ve Karacabey ilçelerine yapacağı ziyareti öğrenince programımızın çok yoğun olmasına rağmen İYİ Partinin geçmiş dönem Kocaeli il başkanı Nusret Acur ve İYİ Parti Teşkilat başkan yardımcısı Özhan Öztürk’e “Hadi bakalım bizde gidelim bakalım İYİ Parti cephesinde neler oluyor sorusuna cevap bulalım” diyerek düştük yollara.

Yenişehir ilçesine yaklaşırken İYİ Parti Bursa il başkanı Mehmet Hasanoğlu’nu aradık, genel başkan Dervişoğlu’nun İnegöl’e gelmek üzere olduğunu kendisini karşılayıp Yenişehir’e geleceklerini söyleyince ilçeye giriş yaptık.

Yenişehir’e birkaç kez gidip gelmişliğimiz vardır o yüzden ilçeyi az çok biliyoruz 55 bin civarında şirin bir ilçe olan Yenişehir’de 31 mart 2024 tarihinde yapılan seçimi İYİ Parti adayı Ercan Özel kazanmış.

Biz arkadaşlarımız ile birlikte birer yorgunluk çayı içelim derken önce  İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı, Genel İdare Kurulu Üyesi Kevser Ofluoğlu sonrada İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı , Genel İdare Kurulu Üyesi Selçuk Kılıçaslan geldi onlarla serin bir kafede çayları içtikten sonra ilçe merkezinde yürümeye başladık.

İlçe merkezi İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu için harika bir şekilde süslenmiş, Belediyenin mehteran bölüğü meydanda toplanan kalabalığa güzel marşlar söylüyor vatandaşta duyduğu kahramanlık türküleri ile coşuyor.

Meydanda ilk olarak genel başkan yardımcıları Cumali Durmuş ve Kadir Ulusoy’u gördük,

Arkasından İzmir milletvekili Hüsmen Kırkpınar, Trabzon milletvekili Yavuz Aydın, Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa milletvekili ve genel başkan yardımcısı Hasan Toktaş, Genel başkan yardımcısı ve Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyon il başkanı Muhammet Mustafa Mısırlıoğlu, Ankara milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İstanbul milletvekili ve genel başkan yardımcısı Ersin Beyaz, Yalova il başkanı Osman Kendir  ve çok sayıda milletvekili, il başkanı, ilçe başkanları Yenişehir belediye başkanı Ercan Özel meydandaki yerlerini almışlardı.

İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun meydana gelmesi ile var olan coşku da iyiden iyiye tavan yapmaya başladı, Mehteran bölüğünün karşılama marşları sonrası genel başkan Dervişoğlu esnafı dolaşmaya başladı, bizde yaklaşık 5 dakika sonra Genel başkan Dervişoğlu’nun ziyaret ettiği iş yerlerine girip 14 mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçim öncesi olduğu gibi esnafa ve gördüğümüz vatandaşa İYİ Partinin durumunu sormaya başladık.

Burada hiç söz eğip bükmeden söylememiz gerekiyor, Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar gibi Yenişehir’de ikamet edenlerde 31 mart 2024 tarihindeki yerel seçim öncesi dönemin genel başkanı Meral Akşener’in uyguladığı program dolayısı kendisine son derece kırgın ama ondan daha önemlisi kızgın durumda.

“İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu nasıl buldunuz?” diye sorduğumuz bir esnaf “Biz kendisini grup başkan vekili olduğu günlerden beri takip ediyoruz, son derece düzgün ve hitabeti iyi olan bir siyasetçi insana güven veriyor vatandaş ile daha çok bir araya gelip  Meral Akşener’in İYİ Partiye verdiği zararı ortadan kaldırması lazım zira Türkiye’nin İYİ partiye her zamankinden fazla ihtiyacı var” cevabını verdi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki esnafın verdiği cevap aslında tüm Türkiye’deki ortak söylem, Seçildiği günden itibaren gece gündüz demeden Türkiye’yi karış karış dolaşan Müsavat Dervişoğlu’nun eylül ayı ile birlikte temposunu daha da üst noktalara taşıyacağını tahmin ediyoruz.

İYİ Partiden bu zaman zarfında zaten istifa eden etti, giden gitti, bundan sonra fazla bir istifa olmayacağını olsa bile gidenlerin partiden fazla bir şey götüremeyeceğini kendileri de biliyor bizde biliyoruz.

İYİ Parti gelecek dönemlerde 14 mayıs 2023 tarihindeki yüzde 17-18’lik oy oranına tekrar dönebilecek  mi?

Bunu zaman gösterecek.

Ancak genel başkan Müsavat Dervişoğlu’nun iyi niyeti ve bitip tükenmeyen enerjisi ile süreçte partinin oy oranını daha üst noktalara çekeceği muhakkak.

Gerisi de artık konjonktüre kalmış durumda.

Osmanlı’nın 1299 yılında “Aşiret yatıp Devlet kalktığı” bir dünyada İYİ Partiyi de çok parlak günlerin beklediği muhakkak.

Bekleyelim görelim.