olaygazetecilik @ hotmail.com

14 mayıs 2023 yılında yapılan Milletvekili genel seçimi ve 28 mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde pahalılık vardı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan ve CHP’nin kesin galibiyeti ile tamamlanan yerel seçim öncesi de pahalılık hüküm sürüyordu.

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimde ortaya çıkan pahalılık dolayısı ile dermanı kalmayan ve sığınacak liman bulamayan vatandaş iktidara hiç ummadığı bir ceza kesti.

Ancak kabul etmek gerekir ki 31 mart tarihinde yapılan yerel seçimin üzerinden geçen yaklaşık bir aylık zaman dilimi içerisinde devam eden hatta durdurulamayan hayat pahalılığı artık dayanılmaz bir noktaya kadar geldi dayandı.

Vatandaş özellikle de emekliler kendileri için birinci derecede önemli olmayan ihtiyaçlarını mecburen ötelemek zorunda kalıyorlar.

Yani söz konusu dar gelirli vatandaşlar giyeceklerini, Elektronik eşyalarını yenilemek gibi en temel ihtiyaçlarını sonu belli olmayan bir sürece ötelemek durumunda kaldılar.

Ancak yiyecek,içecek gibi olmazsa olmaz ve ötelenemez ihtiyaçları için bile artık dünyanın en büyük ekonomistleri gibi kılı kırk yararcasına araştırma yapmak durumunda kalıyorlar.

Başta emekliler olmak üzere diğer dar gelirli vatandaşları havaların artık iyiden iyiye ısındığı şu günlerde sonu gelmeyen uzun halk ekmek kuyruklarında görüyoruz.

Söz konusu kitleyi bir kilo kıymayı daha ucuza alabilmek adına sabahın kör karanlığından itibaren yine kuyruklarda görüyor üzülüyoruz.

Hadi bütün bu olumsuzlukları da hiçbir suçu günahı olmayan emeklilerin ve diğer dar gelirli vatandaşlarımızın omuzlarına yükleyelim.


Peki dar gelirli vatandaşların inisiyatifleri dışında yağmur gibi, yağan

-Elektrik

-Su

-Doğalgaz

-Telefon

-İnternet

Gibi artık hayatımızın değişmez olan giderlerini emeklilerin ve diğer dar gelirli vatandaşların nasıl karşılayacakları ile ilgili hiç kimsenin bir şey bildiği yok.

Vatandaş nerede ise kendisini yönetenlerden umudunu kesmiş durumda.

Kendisi için artık olmazsa olmaz bir noktaya gelen barınma ve beslenme sorununa her kesimi rahatlatacak bir siyasetin izlenmesi konusunda 31 mart tarihinde verdiği ikaz ya tam olarak anlaşılmamış yada yöneticiler vatandaşın rahatı noktasındaki siyaseti üretemiyor.

Vatandaşın canı her zamankinden daha fazla yanıyor.

Ancak “bu can yakan zamları kim durduracak.?” sorusuna cevap bulamıyor.