Gebze’nin sevilen gazetecisi Refik Sıla Güvenç, 3,5 aylık hayatta kalma savaşını kaybetti. Güvenç’in cenaze törenine katılım yoğun olurken, Millet ve Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenleri, Milletvekili, Milletvekili adayları, İl ve İlçe Başkanları düzeyinde yüksek katılım gösterdi.
YOĞUN BAKIMDAYDI
Şubat sonunda rahatsızlanarak, Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gazeteci Refik Sıla Güvenç, beyin kanaması teşhisi ile hastaneye yatırıldı. 3,3 ay yoğun bakım da kalan Güvenç, makineye bağlı olarak yaşam savaşı verdi. Zaman zaman durumunda gelişme de gözlenen Sıla, 21 Mayıs Pazar akşamı hayata gözlerine yumdu. İyi niyeti, samimiyeti ve Gebze sevgisi ile tanınan Güvenç, geniş kesimler tarafından tanınan ve sevilen bir isimdi. Güvenç’in vefat haberi Gebze’de büyük üzüntü ile karşılanırken, annesi ve kardeşi cenaze töreninde ayakta güçlükle duruyordu.
GEBZELİLER CENAZEDEYDİ
Refik Sıla Güvenç’in, Köşklüçeşme’de bulunan Kırcaali Camii’nde ki cenaze törenine sevenleri ve siyasi parti temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, CHP’den Milletvekili adayları, Münip Kanko, Nail Çiler, Serap Çakır, AK Parti’den Cemil Yaman ve Hasan Soba, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Yeniden Refah Partilerinin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası İlçe Başkanları cenaze törenine katılarak, Güvenç Ailesi’nin acısını paylaştı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Levent Altun ve Gebze Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Oğuz’un yanı sıra çok sayıda gazeteci de cenaze töreninde yerini alarak, camiada derin iz bırakan Sıla’ya son görevlerini yerine getirdiler.