Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Sakarya'da yeni haftada çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar düğşecek ve sağanak yağışın etkisi altına girecek.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Sakarya'da 14 ve 15 Ekim'de hava güneşli sıcaklıklar ise gündüz 24 derece, gece saatlerinde ise 14 derece olacak. 16 ekim Çarşamba gününden itibaren ise yağışlı havanın etkisi altına girilecek. Perşembe ve cuma günü ise sıcaklıklar yağmurla birlikte yaklaşık 6 derece birden düşecek.

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de kışın geleceği zamanı açıkladı ve şunları söyledi: "Bugün yağmur Karadeniz bölgesinde, sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu'da düşmeye devam ederek hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İstanbul ve Ankara'da sıcaklıklar 15-16 dereceye ve altına düşer. İzmir'de 20 derecelere düşer. İstanbul ve Ankara'ya kar yağmaz ama soğuk sobaları yaktırır" dedi.