TUZLADA TÜRK SANAT MÜZİĞİNE YENİ BİR SOLUK. TÜRK SANAT MÜZİĞİ CAMİASININ SEVİLEN VE TANINAN, YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA BEĞENİ KAZANAN UDİ FERHAT ERSOY ŞEFLİĞİNDE.

Tuzla Cumhuriyet Yıldızları TSM Korosu, "keşke Tuzla'da da bir koronuz olsa" ile başlayan, "dört duvarı, bir çatısı olsun, nereye derseniz gelirim" ile devam eden, adından oluşum şekline kadar karşılıklı gönüllerimizden geçen dileklerin kabulüyle, biraz da imece usulü oluşmuş bir koro.
Bu ortak hayale Tuzla Cumhuriyet Kadınları Derneği mekânlarıyla bizlere kucak açtığında sayımız 6-7 kişiydi . Ekim ortalarında çalışmalarına başladığımız koromuz bir aydan kısa bir sürede artan korist sayımızla dersliğe sığamaz olunca yine gönül ve dostluk dayanışmasıyla bugünkü yerimize, Galatasaraylılar Dernek binasına taşındık.
Yıldızlar, bir gün bir koro daha kurarsam içimde tuttuğum isimdi. Bize gösterdiği dostluğa karşılık olarak ilk yuvamız olan derneğin adındaki "Cumhuriyet" in ismimizin yanında her anlamda vefa ve övünç timsali olarak yer almasını çok arzuladık. Haftada 1 gün olan ve büyüyen topluluğumuza Türk Sanat Müziğine gönül vermiş tüm dostlarımızı bizimle şarkı söylemeleri için bekliyor, çok kıymetli musikiseverlere unutamayacakları dinletiler sunmak üzere Cumhuriyet Yıldızları olarak, şevkle, heyecan ve coşkuyla çalışmalarımızı sürdürüyor ve yakın zamanda huzurlarına çıkmak için sabırsızlanıyoruz.