Büyük İstanbul depremi hakkına önemli açıklamada bulunan Prof.Dr.Naci Görür İstanbul'da beklene deprem hakkında şu açıklamayı yaptı. "İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul'da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul'da hasar Maraş'tan daha fazla olur. Diğer yandan Maraş'ta da hasarın epey fazla olacağını üzülerek tahmin ediyorum, inşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz" ifadelerine konuşmasında yer verdi.

TUZLA DEPREME DAYANIKLI MI?

AFAD tarafından yayınlanan Türkiye'nin fay hatta haritasına göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul'da depremin daha şiddetli olacağını ve hasarın daha çok olacağının altını çizen Prof.Dr.Naci Görür İstanbul'da beklenen depremin ne zaman gerçekleştireceği konusunda önemli açıklamada bulundu. Prof.Dr.Naci Görür açıklamaları şu şekilde: "İstanbul'da hasarın daha fazla olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum. Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul'da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul'da hasar Maraş'tan daha fazla olur. Diğer yandan Maraş'ta da hasarın epey fazla olacağını üzülerek tahmin ediyorum, inşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz" ifadelerine konuşmasında yerr verdi.