Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimleriyle 2016 yılında hizmete kazandırılan ve Tuzla-Yalova hattında çalışan İDO Deniz Otobüsü, ilk seferine törenle uğurlanmıştı. İstanbul’un yeni cazibe merkezi olan Tuzla, deniz otobüsleriyle hem Yalova’ya hem de Kartal ve Bostancı’ya deniz ulaşımıyla bağlanmıştı. İDO’nun Bostancı-Kartal-Tuzla-Yalova seferleri, 5 Mart tarihinde başlamış ve başlangıçta sabah akşam karşılıklı 2’şer, toplam 4 sefer gerçekleştirilmişti.

BAŞKAN ŞADİ YAZICI “KALDIRIN KEBAPÇIYI YAPIN SEFERLERİ”

Seçim döneminde CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’da  İDO seferlerinin başlatılacağını söylettirildiğini ifade eden Başkan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı  “İDO seferleri hakkında bunlar yüzünden her yerde açıklamalarda bulundum. Dedim ki, Dünya’da kıyıya paralel kabotaj hatları (Bilimsel bilgidir bu) ergonomik olmadığı için kullanılabilir değildir. Ama siz bilimsel verilere rağmen, sadece seçim malzemesi yapmak için bu seferlerin yapılabileceğini söylediniz. Hatta bunu o dönem Belediye Başkan adayınız, şuan ki Büyükşehir Belediye Başkanına söylettirdiniz. Şimdi bekliyoruz, başlatın İDO seferlerini, kaldırın kebapçıyı, yetki Büyükşehirde. O zaman da ifade ettim, buranın yetkisi Büyükşehirde, biz müdahale edemiyoruz, İBB’nin ruhsat verdiği bir yer, hadi başlatın seferleri, kaldırın kebapçıyı. Sırf siyasi malzeme yapmak, beni kötülemek, kötü göstermek, karalamak için dedikodu yapıp, gezdiler. Yalan söylediler. İDO seferleri de başlamadı, E, ne oldu, yetki sizde, yetki Büyükşehir’de. Konuşmak mı, istiyorsun, söylediklerini yerine getir, sonra konuş. O nedenle icraat yapmadan konuşmaya hakkınızın olmadığını düşünüyorum.”

EKREM İMAMOĞLU VERDİĞİ SÖZÜNÜ UNUTTU

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın bu açıklamasının üzerinden yıllar geçti.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 10 gün önce Tuzla’ya geldiğinde  Postane Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar tarafından Tuzlalılara verdiği söz hatırlatıldı. İmamoğlu Kaçar’a “ Doğru böyle bir sözümüz vardı…Siz muhtar olarak bir heyet oluşturun İDO yetkilileri ile bir görüşün…Olabilecek bir durum ise İDO seferlerini yeniden başlatalım” diyerek Tuzlalılara verdiği sözü çok çabuk unuttuğunu bu sözleriyle ispat etmiş oldu.