Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ve İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek süper hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bir basın kuruluşunda programa katılan Uraloğlu, Yeni projenin hayat geçmesiyle 5 saatlik yol 80 dakikaya inecek dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,   Ankara ve İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek süper hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bir basın kuruluşunda programa katılan Uraloğlu, Yeni projenin hayat geçmesiyle 5 saatlik yol 80 dakikaya inecek dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara ve İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek süper hızlı tren projesi hayata geçtiğinde 5 saatlik yolun 80 dakikaya ineceği müjdesini  vererek, konu hakkında açıklamalarda bulundu

 Televizyonda bir canlı yayın programının konuğu olan Uraloplu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'a hızlı tren müjdesi verirken, bir müjde de Ankara-İstanbul güzergahı için verdi.

Ankara- İstanbul Arası 80 Dakikaya İniyor

Uraloğlu, Projenin talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini, hatla ilgili güzergâh tespit çalışmalarına yeni başladığını söyleyerek, "Daha Bismillah dediğimiz aşamasındayız." diye ifade etti.

Saate 350 Kilometre Hız Yapan Tren Kullanılacak

Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasına yeni bir hattın inşa edileceğini ve bu hatta sadece iki istasyonun yer alacağını belirtti.

Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek projede saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenlerin görev yapacağını ifade etti.

 Proje İki Yıl’da Tamamlanacak

Uraloğlu, Güzergah tespit çalışmaları aşamasında olduklarını ama söz konusu projenin 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.