14 Temmuz tarihinde yapılacak olan Gebzespor kongresinde aday olmayacağını belirten Recep Avcı yaptığı açıklamayla gündemi sarstı.

Avcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gebzespor’ un menfaatleri için aday olmayacağım… Çünkü;

Kongreden 1 gün önce 7 Haziran Saat 17.00’da Recep Kaya ve Resul Tat beni arayarak görüşmek istediler. Görüşme de daha şatafatlı kongre yapmak için kongreyi 15 gün erteleyelim dediler.
(14 Temmuz ) transfer sezonuna geç kalırız diyerek yarın yani 8 Haziran Cumartesi günki kongrede ben adayım diyerek oradan ayrıldım ve kongre de 57 kişilik iş insanı listemizle beraber göreve talip olduk.

57 kişilik yönetim listemde hiçbir sosyal, siyasi mesaj veya birilerine inat kurulmuş yönetim değil sadece Gebzespor’ un başarısı için birlik beraberlik mesajı vermek için oluşturulan bir yönetim kurulu listesiydi.

8 Haziran’da 57 arkadaşım, kardeşim, abimden yönetimde olduğundan haberi olmadığı halde Gebzspor için , senin için varız diyen ya Başkanım bütün Gebze orada bende Gebzespor’ un başarısı için yönetimde olmak istiyorum. Beni de yönetime al diyen Gebzeliler’e çok teşekkür ederim bir daha aday olursam yönetim kurulu listem 82 kişiden oluşacak.

8 Haziran’da kulübü aldığımızı düşünerek hoca ve futbolcu transfer çalışmalarına başladık. Bu süreçte bir hafta boyunca kongreyi yürüten divan başkanı ve yönetimden kulübü devir için kongre de divan tutanağında ki eksiklileri düzeltmeleri için ricada bulunduk fakat olumsuz sonuç aldık. Görevi devir almamız gereken son gün yeniden kongre kararı alındı ve araya bayram süreci girdi.

Bu bir haftalık süreçte karşılaştığımız tablo ve aldığımız geri dönüşler bizlerin içindeki Gebzespor sevdasını körüklerken maalesef Gebze ve Gebzespor’ u yönetenleri de bir nebze olsun tanıma, anlama ve kontrol etme fırsatı verdi.

Sevdamız olan Gebzespor’ un menfaatleri için aday olmayacağım… Çünkü ;

2020 de borçlu aldığım kulübü , hiçbir yardım almadan 1.5 sene sonra borçsuz ve lider olarak devir ettim . Devletin tüm imkanları, Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tüm desteği yanında olan yönetim kulübü 12 milyon borçla devretti ve bunu olağan genel kurul da borçla devredeceğini de maalesef ibra etti.

8 Haziran’da seçilmiş olduğum başkanlığımı ve yönetim kurulunu tasvip etmeyen ve Gebzespor’un son iki sezondur başarısız olan yönetimini destekleyen ve bu başarısızlık senaryosunun içinde oldukları için nezaketen sosyal medya ya da direkt olarak şahsımı arayıp kutlamayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ ı geldiğimiz süreçten dolayı ben tebrik ediyorum. Hakkını teslim etmek isterim ki siyaseten ilk arayan Recep Kaya idi.

Siyah saçlı, kahverengi gözlü, o memleketli, bu doğulu, şu partili, şunlar yönetimde olursa maddi manevi destek olmayacakmışlar ancak bizim oğlan olursa desteğe devam ederiz diyenlere sözüm siz kimsiniz de kimin parasını kime vermiyorsunuz ? 2 yıldır verdiğiniz paranın hesabını verin. Mevcut yönetime nasıl ve ne destek verdiyseniz gelecek olan yönetimlere de aynı desteği vermek sorundasınız. Siz Gebze’ linin parasının hesabını verin. Unutmayın ki siz yolcusunuz 57 kişi 7 göbek Gebzeli.

Transfer çalışmaları yaparken futbolculara Belediye Başkanı kongrede usulsüzlük olduğu için Recep Avcı’ ya külübü devir etmeyecekler, bekleyin. diye mesaj atan yöneticiler var. Yıllardır kongrelerin yapılış usül ve esaslarını iyi bilen Divan Kurulu’ nun divanı yönetememesinden ve kendilerinin eksikliklerinden dolayı ortaya çıkan durumu düzeltmek istememeleri, kendileri ile yüz yüze bu durumu düzeltmeleri için görüştüğümüzde düzelteceklerini ve bizim kulübü devir almamızı söylemelerine rağmen olumlu ya da olumsuz bir yazılı kararla dönüş yapmamaları da Divan Kurulunun niyetini ortaya koymaktadır. Kimlerin divan kurulunda olduğunu Gebzespor kamuoyu çok iyi biliyor.

Yine bu bir haftalık bekleme sürecinde evrakları kontrol ederken üzülerek gördük ki Gebzspor’ umuza 30 yıldır maddi manevi destek olan Tamer Coşkun, Serap Bayram, Fatih Eyüpoğlu , Cevat Sayan gibi 50 ye yakın kişiyi İFA yenilgisinin ertesi günü kongre üyeliğinden çıkarmış yeni üyelik yapmışlar. Üyelikten çıkarılan bu isimlere yazılı bir tebligat yapılmış mıdır ? Üyelikten çıkarılma nedenleri nedir ? Kamuoyunun bunları sorması, sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz ?

Siyaset ve belediye destekli mevcut yönetim kurulu maalesef 2 sezon boyunca Gebze sporumuzun itibarını düşürmek için elinden geleni yapmışlardır. En önemli deplasman maçımıza korkularından 30 dakika geç gitmişler. Futbolcular, hocalar yalnız bırakılarak şampiyonluk o maça başlamadan peşinen verilmiştir.

Gebzespor sevgisinden dolayı Aslanlar gibi tek başına bu maça giden ve bu takım benim namusumdur diyen Yusuf Öztürk başkanıma niye şov yaptırdınız diye yöneticilere fırça atanlar asıl şovu siz devletin, Gebzelilerin parasıyla yapmaya çalıştınız. Onu da beceremediniz.

Gebze spor için 2 yıl sabır ettik madem sizin planınız var buyurun yeter ki Gebzespor’u şampiyon yapın. Biz de Gebzesporumuzun birlik ve başarısı için söylediklerimizin hepsini sinemize çekelim, yutalım…Dün olduğu gibi sizleri yine alkışlayalım.

14 Temmuzda Gebzespor sevdalıları olarak taraftarlarımızla, tribündeki kardeşlerimizle Gebze Ticaret odasının önünden toplanıp ŞANLI kongre için orada olacağız

Tüm adaylara başarılar diliyorum. Ancak önceden test yaptırmanızı, icazet almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü olmaz ya saç renginizi, göz renginizi, teninizi, memleketinizi, siyasi çizginizi ya da duruşunuzu beğenmezler, kulübü devir etmezler…

Ez cümle kimse ama kimse unutmasın…

GEBZESPOR YANLIZ DEĞiLDİR…