AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Seçim sürecinde gerçekleştirilecek saha çalışmaları hakkında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Kabaktepe, seçim gecesi ve 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

“TÜRKİYE'NİN OLGUNLUKLARINI ANLAYAMACAKLARININ GÖSTERGESİ OLMUŞTUR"

Osman Nuri Kabaktepe, yabancı basın tarafından yapılan haberlere ilişkin, “Öncelikle 14 Mayıs seçim sonuçlarını ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hakikaten Türkiye büyük bir demokrasi şöleni yaşamıştır. Özellikle yabancı kaynaklı medya kuruluşları, yaptıkları yayınlar, bazı misyonların yaptıkları yayınlar, Türkiye'nin bu olgunluğunu anlayamadıkları ve anlayamayacaklarının bir göstergesi olmuştur. Hakikaten dünya tarihinde örnek bir olgunlukta şöleni hep beraber 14 Mayıs'ta neticelendirmiş olduk." dedi.

"İSTANBUL'A YAKIŞIR BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİNİN YAŞANACAĞINA İNANIYORUM"

İstanbul'da bazı sandıklara itiraz ettiklerini açıklayan Kabaktepe, “AK Parti olarak İstanbul'da 30 bin 800 sandıkta, hem sandık kurulu üyelerimiz, hem yedek üyelerimiz, hem sandıklara vermiş olduğumuz bir ile üç arası müşahitlerimiz, bin 900 avukatımız, 5 bin 702 kat sorumlumuz, 2 bin okul sorumlumuz, 4 bin veri giriş elemanımızla yani yaklaşık 151 binin üzerinde kardeşimizle seçimi birinci dereceden takip ettik. Muhakkak maddi hatalar olur, partiler tespitlerini yapıyor, bizim de tespitlerimiz var, bu tespitlere itirazlar oluyor. Bizim de İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlarımız var. Diğer partilerin de itirazları var. Bunlar her dönemde olacaktır. Bu olgunluk için İstanbul'un Türkiye'nin ve 81 ilin alkışlanması gerektiğini söylemek istiyorum. Sandığı manipüle etme ve sandık güvenliğiyle ilgili söz açanların hakikaten utanması gereken bir seçim süreci yaşadığımızın kanıtını gördüğümüzü de ifade etmek isterim. Tıpkı 14 Mayıs'ta olduğu gibi ' Her oy bir Türkiye' diyerek vatandaşımızı hem sandığa hem de Türkiye yüzyılının kurulma noktasındaki sorumluluğunu görevini hakkını hatırlatarak seçim sürecini devam ettireceğiz. Muhalefet partilerimizin bir kısmının siyaset mızmızlığını, dezenformasyon ve provokasyon çabalarına da geçit vermeden İstanbul'a yakışır bir demokrasi şöleninin yaşanacağına ben yeniden inanıyorum "dedi.