Gebze'deki Emek Miitnginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Aynı maaşla geçin' diyenlere sesleniyoruz. Türkiye emekçi sınıfı hakkını sizde bırakmayacak. Geçim olmazsa seçim olur.

ÖZEL: "HAKKIMIZI ALMADAN DURMAYACAĞIZ"

Mitingde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçim sorununa karşı "Hakkımızı almadan durmayacağız" diye seslendi: 

“Bu güzel meydanı büyük bir coşkuyla dolduran, alnının terini sanayi tezgahına damlatan, alnının teriyle çalışan emeğinin ve hakkının peşinde koşan çok kıymetli emekçileri hoşgeldiniz. Bugün burada bizimle birlikte olanlar hepsinin söyleyip de duyuramadığı bir dertleri ve çok haklı talepleri var. Bu meydanı dolduran herkes diyor ki: “Geçinemiyoruz!”

10 bin lira emekli maaşına muhtaç edilen, sesi duyulmayan emekliler bugün burada. 17 bin lira asgari ücret alan, seçim senesinde yılda 4 kez zam yapacağız denilip kandırılan, ancak yılda 2 enflasyon zammı bile çok görülen, bir yıl boyunca enflasyona ezilmeye terk edilen asgari ücretliler burada.

2 bin lira öğrenci harcıyla barınamayan, geçinemeyenler, bir milyon atanmayan öğretmen, Rize’de 17 liralık taban fiyatla kendisiyle alay edilen çay üreticisi, maliyetlerini karşılayamayan çiftçiler, borcunu ödemek için eşin dostun kredi kartına sarılan esnaflar, Türkiye’nin dört bir yanındaki işsizler, güvencesizler sizler burada herkesin adına bu meydandasınız, bu sesi duyuruyorsunuz.

Yerel seçimlerden bu yana Türkiye’de Türkiye’de bir dizi miting yaparak sesini duyuramayanların sesi olmaya gayret ediyoruz.  

Hem enflasyon zammını vermek, vergide adaleti sağlamak, kuşa dönmüş maaşları artan vergi kademelerine kurban etmemek, özellikle asgari ücrete enflasyon zammını ve refah payını vermek zorundasınız. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir!

Enflasyon karşısında ezilmeye alışın diyorlar, alışmayacağız! Bugün ülkede gelir adaletsizliği en üst noktaya çıktı. Bugün Türkiye’de en zenginler varlıkların yüzde 80’ini alıyor. Yoksullar yüzde 0.05’ini alıyor. Kardeşim savaştan savaşta, askerde, emekte bu insanlar var ama bölüşürken bu insanlar yok. Yazıklar olsun bu düzene. Hakkımızı almadan durmayacağız, söke söke alacağız.

Size söz veriyorum, önce emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar, CHP iktidarında her emekli en az bir buçuk asgari ücrete kavuşana kadar durmayacağız. Hep beraberiz, hep beraber başaracağız.

Vergide adalet istiyoruz. Yılbaşında başlayıp 3’üncü ayda maaş kuşa dönmesin istemiyoruz. Asgari ücret daha nisan ayında erimeye başlıyor. 17 bin liralık asgari ücret, ocak ayında 9 gram altın ederken, şu anda 7 gram altın ediyor. O günden bu güne 3 bin 800 lira eridi ücretler. Ocaktaki 17 bin lira aynı 17 bin lira değil artık. Ve diyorlar ki 'enflasyon farkı vermeyiz'. Ocaktan bu yana emekçinin mutfağından 11 kilo kıymayı çaldınız. Aynı maaşla geçin diyenlere sesleniyoruz, enflasyon farkı hakkımızdır, refah payı hakkımızdır. Türkiye emekçi sınıfı hakkını sizde bırakmayacak. Enflasyonla mücadele emekçinin emeklinin hakkını ödememekse yazıklar olsun öyle mücadeleye. Bizde sıkacak kemer kalmadı. Artık kemer sıkmayacağız. Hakkımızı alacağız. Mücadele edeceğiz." 

“GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR”
Özel, erken seçime de işaret ederek Ankara'ya şöyle seslendi: "Gebze’yi duy, geçim olmazsa seçim olur. Hakkınızı vermezlerse, asgari ücrete zam vermezlerse, emekli maaşını artırmazlarsa, sesinizi duymazlarsa mücadeleye var mıyız? O zaman şunu söylüyoruz, eğer geçim yoksa seçim var! Gerisini siz düşünün.”