Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze’nin il olması gerektiğini söyleyerek, “Türkiye’de değil, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, bir televizyon kanalında yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Gebze’nin mutlaka il olması gerektiğini söyleyen Çiler, “Ben meclis başkanına ve bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 il projesi Türkiye’de konuşuluyorsa, 19 ilçe Büyükşehir statüsünde il olacaksa öncelikle anayasanın 126. Maddesine göre muhakkak Gebze olmalı. Ben de Gebze hak ettiği yere gelecek diyorum. Gebze neden Büyükşehir statüsünde il olmasın? Gebze il olmasın diyenlere de şunu sormak lazım, il olmaması için tek bir neden söylesinler” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR ÖRNEK YOK”

 Gebze’nin tek başına 400 bini aşkın nüfusu olduğunu dile getiren Çiler, “Bazı, sesler duyuyorum, duyumlar alıyorum. Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca ile birlikte 836 bin nüfusu var. Bugün bir Dilovası deyip geçmeyin, 53 bin 400 küsur nüfusu var, 6 tane organize sanayi bölgesi var, Dilovası’nda 6 OSB’de 47 bin 444 çalışan var. Diğer tüccarı ve esnafı da koyduğunuz zaman 53 binden fazla esnafı var diyebiliyoruz. Türkiye’de değil, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Gebze il olursa bazı yerlerin ekonomik kayıpları olacak. Siyasi kayıplar da olabilir. Neden istenmediğini kendileri söylemeli. Ben Gebze’nin il olmaması için hiçbir neden göremiyorum” ifadelerini kullandı.

 Yazar Hakkında
 Son Gönderiler

Hakkında UlusHaber