DDC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, Cumhuriyet yolunda başlangıç olan  16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutladı.

KENTİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

İş insanı Öztürk, Anadolu Basını'nın önemine  işaret ettiği açıklamasında, '' Gazi Atatürk'ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı bir il de, Kocaeli'de yaşayan birisi olarak, kentimizle  ve kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Zira , Atatürk 16 Ocak'ta İzmit Kasr-ı Humayun’da  Anadolu basınıyla bir araya gelmiş, Cumhuriyet'in de ilan edileceğinin mesajını burada vermiştir. '' şeklinde konuştu.

ANADOLU BASINI LOKOMOTİFTİR

Bünyesinde DDC Enerji, DDC Lojistik, DDC Reklam, DDC İnşaat, DDC Medya Yapım, DDC  İş Makineleri, DDC Dış Ticaret ve DDC Organizasyon şirketlerini barındıran DDC Başkanı Muhammet Öztürk, yerel basının sorunlarına da değindiği açıklamasında , '' Türk basınının lokomotifi olan yerel basınımız imkan ve olanakları noktasında güçlendirilmeli, merkezi hükümet  yerel basının ekonomik bağımsızlığını kazandırmalıdır '' derken, '' Büyük özveri ve sorumluluk içinde başarılı çalışmalar yapan yerel basınımız, yaygın basına güç veren  çok değerli bir misyon içindedir. Bu bilinçle de bütün emekçi gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutluyorum.'' dedi.

ATATÜRK'ÜN BASINA VERDİĞİ ÖNEM

Basın mensubu olmanın gerçekte de bir onur olduğuna vurgu yapan iş insanı Muhammet Öztürk,  açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi ;

 '' Bilindiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk ve tek basın toplantısını  16 Ocak 1923’de İzmit Kasr-ı Humayun’dagerçekleştirmiş ve Cumhuriyet fikrini ilk olarak gazetecilerle burada paylaşmıştır. 16 Ocak günü yaklaşık 6 saat boyunca ilimizde basın toplantısı gerçekleştiren  Atatürk , Cumhuriyeti kuracağını ilk kez gazetecilere duyurmuş,  basına ne kadar önem verdiğini de göstermiştir. Bu nedenle 16 Ocak sadece Kocaeli için değil, tüm Türkiye’de gazetecilik açısından büyük bir öneme sahiptir. Ama daha önemlisi, Atatürk'ün  Anadolu basını ile  sadece ilimizde  ilk ve son kez bir araya gelmiş olmasıdır.  Günümüz şartlarında , zor koşullarda, fedakar bir şekilde, toplumsal değerlere saygılı ve tarafsız bir anlayışla görevlerini  yerine getiren Anadolu basını, dün olduğu gibi bugün de demokratik toplum düzeninin korunmasında  büyük rol oynamaktadır. Ayrıca , 'Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ sözüyle de  basına verdiği değeri çok net şekilde ifade eden Atatürk'ü,  bir kez daha şükranla anıyorum. Gününüz kutlu olsun.