Sokak lezzetleri denince akla ilk gelen besinlerden olan midye, dolmasından tavasına kadar pek çok seçenekle tezgâhları süslüyor. Seveni çok fazla olan midye fazla tüketildiğinde ise kötü sonuçlara yol açabilir.

Midye tüketirken sağlıklı sularda yetiştirilmiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre, midye düşük kalorisinin yanı sıra çinko, fosfor, selenyum, iyod, EPA DHA gibi omega-3 içeriği yüksek olan besin grubunda yer alıyor.

TAZE MİDYE NASIL ANLAŞILIR?

Evde midye yapmak isteyenlerin taze midye seçmeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar "Midyenin taze olduğunu kabuğuna bakarak anlarsınız. Kabuğu kapalı, rengi canlı, temiz bir dış kabuğu varsa aldığınız midyenizin taze olduğunu anlayabilirsiniz. Bayat midyelerin kabuğu genellikle soluk renkte, kabuğu açık ve dış kabuğu kirli olur" dedi.

BESİN ZEHİRLENMELERİNE YOL AÇABİLİR

Lağım sularının aktığı yerlerdeki kurtçuklarla beslenen midyelerin, tifo- e coli gibi hastalıklara yol açabileceğini ifade eden uzmanlar "Demir gibi oksit oluşturan bölgede yaşamayı seven midyelerse besin zehirlenmelerine yol açabilir. Hatta zehirli bitkilerle yaşamını sürdüren midyeler felçlere hatta ölüme kadar sebep olabilir" uyarısında bulundu.