UFUK GERSMAN 

Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleşen Marmara Adası Edebiyat Günleri (MAEG) bu yıl da Marmara Adası’nın çeşitli bölgelerinde, 4-5-6 Ağustos tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Bu yılki etkinliklerde yer alacak isimler


“Bu yıl geçen senekinden de daha çok konuğumuz var. 21 şair, yazar ve moderatör, iki müzisyen, sunucu olarak da bir gazeteci davet ettik. İsimlerini paylaşacak olursak: Edebiyat dalında Altay Öktem, Asuman Susam, Ayfer Tunç, Aysun Altındağ, Cem Erciyes, Defne Suman, Dimitris Sotakis, Eylül Görmüş, Gonca Özmen, Hakan Akdoğan, Haluk Oral, Ioannis Papachristou, Mahir Ünsal Eriş, Mehmet Akif Yıldırım, Mine Söğüt, Murat Uyurkulak, Mustafa Çevikdoğan, Müge Acar, Oya Baydar, Sema Kaygusuz, Turhan Günay; klasik müzikte Ada Enön (keman), Can Erkekli (piyano); sunucu olarak da Hülya Çelik etkinliğimizi zenginleştirecek değerli isimlerdir. Konuşmacılar kendi konularını kendileri belirlediler. Çok güzel ve zengin bir program ortaya çıktı. İlginç başlıklar var. Heyecanla bekliyoruz. Etkinlik mekanlarımız Avni-Jale Özken Adalar Müzesi, Şifalı Su Seyir Terası, Marmara ve Saraylar Halk Kütüphaneleri ve yazarlarla halkın buluştuğu Çınarlı ve Gündoğdu köyleri olacaktır”

Bu yılın yeniliği çocuk atölyeleri


"Geçen seneden farklı olarak bu yıl çocuk atölyeleri de olacak. Hem Marmara hem de Saraylar halk kütüphanelerinde Aysun Altındağ ve Müge Acar çocuklarla edebiyat konusunda çalışmalar yapacaklar. Etkinliğimizi geçen senekine göre bu yıl biraz daha büyüterek yurt dışından da iki yazar davet ettik. Umarım bundan sonra da her yıl farklı bir ülkenin yazarlarına ev sahipliği yaparak bunu bir gelenek haline getiririz. Edebiyat denizleri aşar, karalara ulaşır sloganıyla yola çıktık. Karaya ulaşmaya başladı bile. Konuk şair ve yazarlarımızın kitapları Marmara’ya getirildi ve satışlarına başlandı. Bizim için çok önem taşıyan bir katkıyı da açıklamak isterim. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Culture Civic Kültür-Sanat Destek Programına bu etkinliğimiz için bir proje sunarak başvurmuştuk. Projemiz beğenildi ve hibe almaya layık görüldü. Bu çalışmamızın Avrupa Birliği düzeyinde de kabul görmesi bizim için çok değerlidir, hak kazanılan hibeden daha önemli olan bunun gururudur ve bu gururu bizim yanımızda olan tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Ülkemizin her köşesinde bu gibi etkinliklerin artması dileğimizdir. “Biz bu işi yaparız” diye yüreklendirildiği zaman, halkımızın nasıl içten gayet ettiğini ve en iyisini başardığını sevinçle gözlemliyorum. Umarım birkaç gün sonra etkinliğin bitiminde de aynı sözleri tekrarlayabilirim"

Bu yılın etkinlik programı

????1. Gün (04.08.2023)
16:00 - 17:15 Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Haluk Oral, Turhan Günay - Cumhuriyet’in 100. Yılında Edebiyatımız
17:30 - 18:45 Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Eylül Görmüş, Mahir Ünsal Eriş, Murat Uyurkulak – Yazarlar ve Geçmişin Hayaletleri
19:30 - 20:00 Şifalı Su Seyir Terası
Müzik Dinletisi
20:00 - 21:00 Şifalı Su Seyir Terası
Şiir Akşamı

????2. Gün (05.08.2023)
11:00 - 14:00 Saraylar Halk Kütüphanesi
Çocuk Etkinliği (Aysun Altındağ – Saraylar)
11:00 - 14:00 Marmara Halk Kütüphanesi
Çocuk Etkinliği (Müge Acar – Marmara)
12:00 - 14:00 Gündoğdu - Kıvanç Kafe
Gündoğdu Yazarlarla Buluşuyor
16:00 - 17:15 Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Hakan Akdoğan, Mine Söğüt – İçeriye Kovulmak, Dışarıya Kilitlenmek
17:30 - 19:00Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Defne Suman, Dimitris Sotakis - Hangi Adada Yaşıyoruz, Hangi Adaya Bakıyoruz?
19:00 - 19:45Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Sema Kaygusuz - Edebiyat Yeni Bir İnsan Yaratabilir mi?

????3. Gün (06.08.2023)
11:00 - 14:00 Marmara Halk Kütüphanesi
Çocuk Etkinliği (Aysun Altındağ – Marmara)
11:00 - 14:00 Saraylar Halk Kütüphanesi
Çocuk Etkinliği – (Müge Acar – Saraylar)
12:00 - 14:00 Çınarlı - Çınaraltı
Çınarlı Yazarlarla Buluşuyor
16:00 - 17:15 Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Ayfer Tunç, Mustafa Çevikdoğan - Roman mı Öykü mü ? İki Yazar, İki Tür
17:30 - 19:00 Avni - Jale Özken Marmara Adalar Müzesi
Ioannis Papachristou, Mehmet Akif Yıldırım - Ada Tarihinden Gündelik Yaşam Sahneleri.

Böyle değerli bir organizasyonda emeği geçen herkese, başta ada derneklerimize,belediyemize, otellerimize, restaurantlarımıza, daveti kabul eden kıymetli şair,yazar, gazeteci ve müzisyenlerimize ve bu güzel günleri planlayan hayata geçiren  Esengül Taran'a Olay Medya olarak teşekkür ediyoruz.