İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunları, İTÜ DEFAMED ile İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksek Balık Günü etkinliğinde bir araya geldi.

40, 50 ve 60 yıllık mezunlara anı madalyası takdim edildiği etkinlikte, fakülte mezunu ve fakülteye önemli katkıları olan Sanmar Denizcilik’in kurucusu merhum Kaptan Altay Altuğ anıldı.

Kaptan Altay Altuğ’un adı İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla yerleşkesine verilecek

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde düzenlenen Balık Günü etkinliğinde kürsüye çıkan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da konuşmasında fakültenin çok değerli denizciler yetiştirdiğini ve mezunlarının dünyanın pek çok yerinde farklı alanlarda ülkesini gururla temsil ettiğini dile getirdi. Uzmar Denizcilik’in kurucusu merhum Kaptan Altay Altuğ’un mezun olduğu fakülteye çok önemli katkıları olduğunu, son olarak 8 Kasımda 2021 tarihinde Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane binasının fakülteye kazandırıldığını dile getiren Koyuncu, ”Beybaba, ardında büyük eserler bıraktı. Yeni binamızın, gelecekteki denizcilerimizin yetişmesinde çok büyük katkıları olacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne Kaptan Altay Altuğ Yerleşkesi adını vereceğiz. Senatomuz, kararı en kısa zamanda verecek. Öğrencilerimiz, denizcilik bayrağını daha ileriye taşıyacaklar, buna emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Okulu seven arkamızdan gelsin

Törende merhum Kaptan Altay Altuğ’un mahdumları Kaan ve Noyan Altuğ da birer konuşma yaptı. Kaan Altuğ konuşmasında, babasının okuluna çok bağlı bir insan olduğunu söyledi. Türkiye’de kılavuzluk hizmetlerinin gelişmesinde önemli çalışmalara imza atan babaları Kaptan Altay Altuğ’un kendilerine büyük bir onur miras bıraktığını dile getirdi.

Noyan Altuğ da törende yaptığı konuşmada, babanın değerinin kaybedildiğinde anlaşıldığını belirterek, ”Babam bana bir gün ben lise sıralarındayken, ceketimi satar seni okuturum demişti. Sanırım bir babanın evladına verebileceği en değerli şey iyi bir eğitimdir. Babam bu okulu çok seviyordu. Yedirdi, doyurdu, okuttu (YDO) derdi. Bu sektörü yıllarca sırtında taşıyan Yüksek Denizcilik Okulu’ndan biz babamızın izinde giderek hiç elimizi çekmeyeceğiz. Gerekli olan, ihtiyaç olan her konuda en önde gideceğiz. Okunu seven arkamızdan gelsin” dedi.