İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı münasebetiyle Cumhuriyet Bayramı haftasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak tüm İstanbulluları ilimizi bayraklarla süslemeye ve Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya davet etti.

Fatih Fevzipaşa Caddesi’ndeki programa: İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve çok sayıda çocuk ve genç katıldı.

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla 28-29 ve 30 Ekim tarihlerinde kamu kurum/kuruluşları, özel iş yerleri ve vatandaşlar tarafından şehrimizi bayrak ve flamalarla donatılması konusunda bir genelge yayınlandı. Bu kapsamda Vali Gül, basın mensuplarına İstanbul’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunarak İstanbul’da yaşayan vatandaşları evlerine ve iş yerlerine bayrak asmaya davet etti.

 “CUMHURİYET, SON YÜZYILDAKİ EN ÖNEMLİ KAZANIMLARIMIZDAN BİRİ”

Vali Gül, “Cumhuriyet’imiz yüzüncü yılını geride bırakıyor. İkinci yüzyılın arifesindeyiz ve Türkiye Yüzyılı’na başlamak üzereyiz. Cumhuriyet, son yüzyıldaki en önemli kazanımlarımızdan biri. Bir hafta sonra Türkiye Yüzyılına başlayacağız. Nasıl çocuklarımıza doğum günü yapıyorsak, süslü düğünler yapıyorsak Cumhuriyet’imizin doğum gününde de şehirlerimizi süslememiz gerekiyor. Bugün, Fatih’te Fatih Belediyesi ve öğrencilerimizle birlikte bayraklarla şehrimizi süslüyoruz. İstanbul’un genelinde de aynısını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZLA EVLERİMİZİ VE İŞ YERLERİMİZİ DÜĞÜN GİBİ SÜSLEYELİM”

İlimizi bir düğün gibi süsleme çağrısında bulunan Vali Gül, “Yediden yetmiş yediye vatandaşlarımızla, esnafımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, belediyemizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir başkasının bayrak getirmesini beklemeden, bir başkasının bir şey söylemesini beklemeden evlerimizi ve iş yerlerimizi adeta bir düğün gibi süslememiz lazım. Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarına ve bu vatan için şehit düşmüş şehitlerimize, vefat etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Öğrencilerimiz başta olmak üzere katkı verecek herkese teşekkür ediyorum.” dedi.