İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndaki uygulama noktasında trafik denetimi yaparak alınan bayram tedbirlerine ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu’nun eşlik ettiği incelemede Vali Gül, basın mensuplarına İstanbul’da bayram için alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: “CAN KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN VATANDAŞLARIMIZDAN TRAFİK KURALLARINA RİAYET ETMELERİNİ İSTİYORUZ”

Kurban Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Gül, “Emniyetimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde bir dizi tedbirler aldı. Her bayramda olduğu gibi en önemli olan trafik kazalarının olabildiğince azaltılması, mümkünse de hiç olmaması, can ve mal kayıplarının ortadan kaldırılması. Hiçbir vatandaşımızın tırnağına zarar gelmesini istemiyoruz. Bunun için de kurallara uyulması, yorgun yola çıkılmaması, kazaları ortadan kaldıracaktır. Hem İstanbul’un içerisinde hem ilimizin çıkışlarında başta bire bir trafik tedbirleri olmak üzere elektronik denetleme sistemleri, radarlarımız bayram sürecinde açık olmaya devam edecek ve denetimleri yapacak. Emniyet Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın bütün personelleri bayram süresince asayiş, trafik gibi konularda görevinin başında olacaklar. İnşallah, vatandaşlarımızın da bizlere yardımı ile bayramı huzur içerisinde geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

VALI GÜL: “DÜZENSİZ KESİLEN KURBAN YERLERİNDE GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK”

İstanbul’da Kurban Bayramı için tüm önlemlerin alındığını dile getiren Vali Gül, “Kurban Bayramı’nda görmek istemediğimiz görüntüler parklarda, bahçelerde ve sokaklarda kurbanların kesilmesi… Belediyelerimiz, kurban kesim ve satış yerlerini ilan etti. İl Tarım Müdürlüğümüz ise bunların denetimini yapıyor. Sadece belirtilen yerlerde kurbanlar kesilecek. Düzensiz kesilen kurban yerlerinde zabıta, polis, jandarma ve tarım müdürlüğü personelleri gerekli işlemleri yapacak. Vatandaşlarımızdan ricamız kurbanların usulüne uygun kesilmesi, atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesi, kurban ibadetini yaparken çevreye ve insanlara zarar verilmemesi.” dedi.

VALİ GÜL: “CAN KURTARANIN OLMADIĞI, İZİN VERİLMEYEN YERLERDE DENİZE GİRİLMESİN”

Boğulma vakalarının yaşanmaması için sadece izin verilen yerlerde deniz girilmesi gerektiğini dile getiren Vali Gül, “Özellikle çocukların ve kadınların plajların dışında yer alan kontrolsüz bölgelerde denize girmeleri ile karşılaşıyoruz. Bu, boğulmalara sebebiyet veriyor. Can kurtaranın olmadığı, denize girmenin yasak olduğu yerlerde lütfen denize girilmesin. Çocuklarla ilgili göletler başta olmak üzere su birikintilerinde boğulma olmaması için belediyelerimizin ve ilgili kuruluşların gerekli tedbirleri almalarını söyledik. Vatandaşlarımız da çocuklarına sahip çıkarsa, kontrol altında tutarsa kimsenin canı yanmamış olur. Boğaz başta olmak üzere gürültü kirliliği ile ilgili gerek Emniyetimiz gerek Sahil Güvenliğimiz kontrollerini yapmaya devam edecek.” ifadelerinde bulundu.

VALİ GÜL: “ORMAN YANGINLARININ OLMAMASI İÇİN ORMANLARA GİRİŞTE GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”

İzin verilen ormanlık alanlarda vatandaşların mangal yakmadan piknik yapabileceğini ifade eden Vali Gül, “Ormanlara girişle ilgili gerekli düzenlemeleri yaptık. Kontrolün olmadığı yerlerde ormanlara girişi sonbahara kadar yasakladık. Ormanlarda piknik yapılması, ateş ve mangal yakılması düzenli piknik alanları hariç diğer yerde yasak.” dedi.

Vali Gül, Kurban Bayramı’nı tebrik ederek şu sözlerle noktaladı: “Kaymakamlarımızın kontrolünde, asayiş ve güvenlikle ilgili her ilçede tedbirlerimizi aldık. Bütün kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. İnşallah, diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da İstanbul’umuz bayramı huzur ve güven içerisinde geçirecek.”

Açıklama sonrasında Vali Gül ve beraberindeki güvenlik bürokrasisi, yola çıkan vatandaşlarla ve trafik güvenliğini sağlayan polis memurları ile bayramlaştı.