İstanbul son yılların en çetin kışını yaşıyor. Beyaza bürünen kentte kar kalınlığı bazı ilçelerde 1 metreye ulaştı. Gün boyunca yapılan uyarıların ardından kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri değişti, AVM'ler erken kapandı. Ne yazık ki alınan önlemler trafik çilesine engel olamadı.

TRAFİK DURDU

Buzlanan yollarda çok sayıda kaza yaşandı. Kimi yerlerde trafik tamamen durdu, sayısız araç yolda kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarında bırakarak yürümek zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

İstanbul'daki duruma tepki gösteren vatandaşlar soluğu sosyal medyada alarak, eleştirilerini yöneltti. Çok sayıda paylaşımın ardından Twitter'ın gündeminde ilk sırada "#imamoğluistifa" etiketi yer aldı. Hemen ardından ise "#tuzyoktuz" ve #İBBçalışmıyor" etiketleri yer aldı.

TOPLU TAŞIMADA AŞIRI YOĞUNLUK

Kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasının ardından evlerine gitmek için çare arayan çok sayıda vatandaş, metrobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk sebebiyle Metro ve Marmaray seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

"4-5 SAATTİR YOĞUN BİR KAR YAĞIŞI VAR"

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı sırada gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklamalar geldi. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını belirten İmamoğlu, "İstanbul'un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı'yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var" diyen İmamoğlu, "Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü'nün içinden geçen Büyükçekmece'ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar" diye konuştu.