Fatih Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen programa; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda emniyet personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Vali Yerlikaya ve İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

“Yeni Motorlar Gücümüze Güç, Başarımıza Başarı Katacak”

Mersin Mezitli’deki Tece Polisevi'ne yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Polis memuru Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Emniyet mensuplarımızın gelişen ve değişen şartlara ayak uydurabilmesi, görevlerini daha etkin ve verimli yapabilmeleri için modern araçlarla donatılmaları ve teknolojik alt yapılarla desteklenmeleri çok önemli.

2016 ile 2022 yılları arasında İl Emniyet Müdürlüğümüze 1.539 adet araç takviyesi yapıldı. Bugün de Yunus Timlerimize, Emniyet Genel Müdürlüğümüzce yeni motosikletler teslim edilecek. Birazdan görev yerlerine uğurlayacağımız motorlarımız inanıyorum ki gücümüze güç, hızımıza hız, başarımıza başarı katacaklar.

42.924 emniyet personeli, 5.652 çarşı ve mahalle bekçisi, 839 diğer hizmet sınıfları olmak üzere toplam 49.415 personeli ile bu büyük ailemiz, devletimizin ve hemşerilerimizin takdirini kazanıyor. Milletimizin gönlünde taht kuran kahraman teşkilatımıza çok şey borçluyuz. Polislik öyle bir meslektir ki vatandaşın canı ve sağlığını, kendi canı ve sağlığından öte sayar" dedi.

“Her Yıl 200 Motosikleti Birimlerimize Veriyoruz”

Yeni motosikletlerin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Yeni motosikletlerin İstanbul'a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Dün gece Mersin'de yaşanan terör saldırısında şehit olan polis kardeşimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Suçla asıl mücadele alanımızın şehirler olduğunun farkındayız. Bugün yeni motosikletler İstanbul halkımızın güvenlik ve asayişi için hizmete giriyor. 2017 yılından itibaren her yıl ortalama 200 motosikleti sadece asayiş birimlerimizin emrine veriyoruz. 2016 yılında asayiş birimlerimizde bin 159 motosikletimiz vardı. Şu an bin 932 motosikletimiz var. Hiçbir başarı kendinden olmuyor. Bu başarının ardında çok köklü bir devlet geleneği ve köklü kurumlar var." dedi.

Program, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu tarafından yapılan dua sonrasında Yunus Timlerinin görev yerlerine uğurlanması ile sona erdi.