Tuzlalıların yakından tanıdığı bir isim olan Nafiz Hacıalioğlu iş hayatını sürdürdüğü Giresun'un Espiye ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldu. 

İşadamı Hacıalioğlu CHP Espiye İlçe Binasında yapılan törenle resmen CHP’ye üye olurken, kendisine parti rozetini CHP Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün takarak, “Partimize hoş geldiniz. Sizin gibi genç ve başarılı işadamlarımızla partimiz daha da güçlenecektir” dedi.

Nafiz Hacıalioğlu ise yaptığı açıklamada "Yıllardır hizmet verdiğim kendimden ailemden Çok fedakarlıklar verdiğim Ak Parti'den üyeliğimi İptal ettirmiş bulunmaktayım. Yıllardır hep sustum hep bir amaç uğruna bizleri çıkarları menfaatleri uğruna kullanmaya çalıştılar. lakin bizler onların yaptıklarını zaten en iyi şekilde biliyorduk Bizlerin amacı hep ülke menfaati dava menfaati diyerek sustuk yedik yuttuk . Bugün itibaren Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasi hayatımı sürdürmeye karar verdim. Üyelik başvurumu yaparak resmen CHP'li oldum. Partili arkadaşlarımla ile omuz omuza mücadele vereceğim. Seçimlere 4 yıl olması ve bizlerin hiç bir çıkar menfaat beklemediğimiz bu süreç daha net göstermiş oluyor" dedi.