Konut sektörüne gelen üst üste zamlardan sonra dengeler alt üst oldu. Arz talep dengesizliği ve konutlarda yaşanan kira sorunlarının sebep olduğu hayalet evler İstanbul’da aralarında Tuzla'nın da bulunduğu 9 ilçede gün geçtikçe çoğalmaya devam ediyor.

İstanbul'da hayalet evler 9 ilçede oldukça yoğunlaştığı belirtiliyor. Bunların en başında ise Silivri geliyor. Silivri yoğun bir şekilde boş konutun olduğu ilçelerden ilki olarak açıklamalarda yer alıyor. Burada konutların ağırlıklı olarak ikinci konut olarak kullanıldığı tahmin edilmekte. Bununla birlikte Avrupa yakasında Beylikdüzü, Başakşehir, Küçükçekmece ve Bağcılar ile Anadolu yakasında Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe ve Tuzla daha çok boş konutun gözüktüğü diğer ilçeler arasında yer alıyorlar.

Boş konutların ekonomiye kazandırılması ve piyasanın dengelenmesinde oldukça önemli olduğu bahsediliyor. Uzmanlar, boş evlerin arz talep dengesini bozduğunu ve vergisel düzenlemelerle arz sıkıntısının aşılabileceğini dile getiriyor. Bu boş evlerin piyasaya geri kazandırılması ile İstanbul’daki konut krizinin de önüne geçilebileceği belirtiliyor.