Tuzla Belediyesi Spor Kulübü öğrencisi Gizem Nur Köknar, Kocaeli’nde düzenlenen büyük kadınlar Boks Türkiye Şampiyonası’nda 50 kiloda Türkiye şampiyon oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’ya bir şampiyonluk daha kazandıran Köknar’ı tebrik edip başarılarının devamını diledi.

 

Tuzla Belediyesi, ilçe sakinlerine spor yapma imkânı sunmak için 14 farklı branşta ücretsiz eğitimler düzenliyor. Tuzla Belediyesi Spor Okullarında 1500 lisanslı, 12 bin 400 lisanssız olmak üzere toplam 13 bin 900 sporcuya hizmet veren belediye, basketbol, futbol, voleybol, cimnastik, masa tenisi, güreş, taekwondo, kickboks, step aerobik, pilates, yüzme ve okçuluk dallarında uzman eğitmenlerle çalışıyor. Spor okullarında yetişen başarılı sporcular, kickboks dalında 16 birincilik, 9 ikincilik, 18 üçüncülük olmak üzere 43 madalya; taekwondo dalında; 44 birincilik, 41 ikincilik, 55 üçüncülük toplam 140 madalya; işitme engelliler atletizm dalında 3 birincilik; karate dalında 1 şampiyonluk, boks dalında 1 birincilik, 1 üçüncülük ilçemize kazandırdı. Bunlardan biri olan ve 11 yaşından beri sporla ilgilenen Tuzla Belediyesi sporcusu Gizem Nur Köknar, kickboks branşında elde ettiği 4 Türkiye ve 2 Dünya Kupası şampiyonluğu ile göz dolduruyor.

 

BAŞKAN YAZICI TEBRİK ETTİ

 

Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 50 kilo da büyük kadınlar Boks kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak Tuzla’ya bir şampiyonluk daha kazandıran Köknar’ı tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başarılarının devamını diledi.