Kısa adı GETAB olan Gebze Toplu Taşımacılar Derneği, başkentte iki gün süren çalıştayda mesleki sorunları ve beklentileri dillendirdi. GETAB Başkanı Ziyaettin Yüzbaşıoğulları , İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TOBB'nin düzenlediği çalıştayda Gebzeli taşımacıların sorunlarını anlatırken, özellikle bürokrasi zorluklarından ve evrak çokluğundan dert yandı.
GETAB Başkanı Ziyaettin Yüzbaşıoğulları , Gebzeli toplu taşıma işletmecilerinin sorunlarını Ankara'ya taşıdığı çalıştayda, ''Kocaeli ile İstanbul sınır iller. Bir toplu taşıma aracı için bu iki ilin büyükşehirleri ayrı , farkı evraklar istiyor, birbirlerinin verdiği evrakları tanımayarak, kabul etmeyerek üyelerimiz zora sokuyor, zaman kaybına neden oluyorlar. Ayrıca sektörümüzün karşılaştığı bir sıkıntı da, evrak çokluğu. Günümüz teknolojisinde halen kağıtlı ve yığınla evrak isteniyor. Bu sorunların çözüme kavuşması gerekir. '' dedi.
Gebze Toplu Taşımacılar Derneği (GETAB ) olarak üyelerinin her türlü sorunlarını çözmek için çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Yüzbaşıoğulları, Türkiye'nin dört bir yanından katılan taşımacıların hazır bulunduğu çalıştayda Gebze'nin beklenlilerini anlatması ilgi gördü.
Diğer yandan çalıştaya GTO'yü temsilen 22. meslek komitesi adına iş insanı Cevat Seyran'da katıldı.