TFF 3. Lig'e yükselme yolunda İnegöl Kafkas ile Gebzespor pazar günü final maçına çıkacak. Tahkim Kurulu, kritik maç öncesi Kafkas'ın 4 maçlık seyircisiz oynama cezasını kaldırdı. Gebze "Kirli pazarlıklar var" diyerek isyan etti.

Bölgesel Amatör Lig 14. Grup’ta 26. Hafta maçında şampiyonluk maçına çıkacak olan Gebzespor ile İnegöl Kafkas Gençlik maçı öncesihareketli günler yaşanmaya devam ediyor. İnegöl Kafkas Gençlik takımının taraftarları daha önceden verilen “4 maçlık seyircisiz oynama” yasağı ile ilgili TFF Tahkim Kurulu’ndan yeni karar geldi. 12 Nisan 2023 günlü (20) sayılı toplantısında alınan kararla daha önce verilen kararın değişime gitmesi yönünde oy birliğiyle karar alındığı açıklandı.

CEZA DEĞİŞTİRİLDİ

Cankurtaran karşısında yaşanan saha olayları nedeniyle İnegöl Kafkas Gençlik’e verilen ceza Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından değiştirilerek; “4 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası ile ilgili sübut ve hukuki nitelendirme yönünden itirazın yerinde görülmediği ancak; somut olayın özellikleri ve gerçekleştirilen eylemler ile verilen cezanın orantılılığı açısından; seyircisiz oynama cezası yerine para cezası verilmesi gerektiği anlaşıldığından sonuç cezanın olayın özelliklerine göre takdiren 10.000,00 TL para cezası biçiminde kararın düzeltilmesi” kararı verildi.

GEBZESPORDAN AÇIKLAMA: “ENDİŞELİYİZ! KINIYORUZ!”

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun aldığı kararın ardından Gebzespor kulübünün resmi hesabından açıklama geldi. Kulübün Başkanı Resul Tat’ın isminin yazdığı, “ENDİŞELİYİZ! KINIYORUZ!” başlığının atıldığı paylaşımda; “Hafta sonu Gebzespor’umuz ile rakip arasında oynanacak olan maç öncesinde TFF Tahkim Kurulu tamamen hukuki dayanaktan yoksun, bize göre ‘Yok Hükmünde’ sporun ruhuna, spor hukukuna ve oluşturduğu içtihatlara aykırı şekilde seyircisiz oynama cezasını kaldırmıştır. Alınan kararın hangi kirli pazarlıklar ile alındığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sezon başında Gebzespor’umuzun rakipler Değirmenderespor ve Cankurtaran müsabakalarına ilişkin seyirci olayları bahane gösterilerek 3 maç seyircisiz oynama cezasına ilişkin aynı kurula yaptığımız itirazlar hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedilmiş olması, bu kurulun kararlarını alırken hangi kirli pazarlıklarla alındığının en somut delilidir. Biz bugüne kadar futbolun ruhuna uygun davranarak saha içinde kaldık ve saha içinde mücadele ederek, geldik. Ancak alınan bu karar futbola uzanan kirli ellerin lobi faaliyetlerinin sonucudur. Bilinmelidir ki; bu alınan karar bizi ‘Fair Play’ ruhu içerisinde mücadelemizden vazgeçirmeyecektir. Biz camiamız olarak Federasyonun tüm spor kulüplerine eşit ve adaletli davranması gerektiğini yılmadan usanmadan her platformda haykıracağız. Gelinen son noktada, Gebzespor camiası olarak sahada mücadele etmeye devam edeceğiz. Her türlü zorlukların, adaletsizliklerin üstesinden gelecek güce ve inanca sahibiz. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İnandık, başaracağız. Tüm kirli pazarlıklara inat ‘Şampiyon Gebzespor’ dedirteceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.