31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçiminde, Tuzla’da seçmenlerin yüzde 50.92 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Eren Ali Bingöl mazbatasını alarak görevine başladı.

CHP Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, 2024 - 2029 döneminde Tuzla Belediye Meclis üyeliğine seçilen CHP’li 19 üye ve vatandaşlarla birlikte mazbatasını teslim alan Eren Ali Bingöl mazbatasını aldıktan sonra Tuzla Belediye Başkanlığı’na gelerek, önceki dönem Tuzla’ya 15 yıl hizmet eden Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile devir teslim töreni gerçekleştirdi.

 

EREN ALİ BİNGÖL KİMDİR?

Eren Ali Bingöl, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılından beri Tuzla’da yaşamını sürdürüyor. Lise eğitimini Ortadoğu Koleji'nde tamamladı. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Erasmus Plus programı kapsamında İtalya'da mülteci politikaları üzerine çalışmalar yürüttü. Genç yaşta başladığı tiyatro ve kamp kulüpleri sayesinde sosyal becerilerini ve liderlik yeteneklerini geliştirdi. Ayrıca, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım sağladı.

18 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı ve gençlik kollarında hukuk ve seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı, ilçe eğitim sekreterliği ve ilçe hukuk komisyonu başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği gibi görevlerde aktif rol aldı. 

2019 yılında İstanbul'un en genç ilçe başkanlarından biri olarak Tuzla İlçe Başkanlığına seçildi. Eren Ali Bingöl, 2021 yılında beri Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşegül Bingöl ile evlendi.