Tuzla Emine Yıldız Ortaokulu uluslarasi proje faaliyetlerine bu sene de daha güçlü adımlarla devam etmektedir. Okulun matematik öğretmeni Emre Doğa, İngilizce öğretmeni Melike Aydın ve ingilizce öğretmeni Kübra Çakır'ın rehberliğinde öğrenciler güzel çalışmalar imza atıyor.

e-Twinning portalı üzerinden Hayat için Su, Yeşil için Mavi( Water for Life, Blue for Green ) adlı yürütülen projede Türkiye başta olmak üzere İtalya, Yunanistan, Portekiz, Arnavutluk ve Romanya ’dan 16 üye öğretmen 77 üye öğrenci görev almakta. Ayrıca suyun korunması, suyun geri dönüşümü, iklim değişikliği, atık su, su ayak izi gibi konularda yapılan etkinliklerle öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalışılmakta.

Okul müdürü Hüseyin Koç konuyla alakalı: "Pandemi gibi zor şartlarda geçen sene yürüttüğümüz projede Avrupa ve Ulusal Kalite etiketlerinin yanında bu sene çok daha güçlü adımlarla okulumuz öğretmenlerinin bu başarılı çalışmalarıyla, öğrencilerimizi hem derslerine odaklarken, hem de öğrencilerimize çevre bilinci ve geleceğimizde tehlike altında olan suyumuzun korunma bilincini aşılayan bir proje yürütmüş oluyoruz. Projede yer alan başta Matematik Öğretmenimiz Emre Doğa , İngilizce öğretmenimiz Melike Aydın ve İngilizce Öğretmenimiz Kübra Çakır'a ve katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Konu ilgili açıklama yapan öğretmenler “Su, insanlığın hayatta kalabilmesi için en temel ihtiyaçtır. Dünyamızın birçok yerinde su sorunları var ve gelecekte ülkeleri su sıkıntısı bekliyor. Bu proje ile; Suyun önemini, bilinçli su tüketimini, iklim değişikliği bilincini, suyumuzu kirleten ve israf eden tüm faktörleri çocuklarımıza ve çevremize küçük yaşlardan itibaren anlatarak farkındalık ve sürdürülebilirliği artırmayı amaçlıyoruz.
Su israfı, kirlilik, tüketim, önem ve çevre bilinci projemizin konusunu oluşturacak unsurlardır.” dedi.

 (E-Twinning, Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ni kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

 
eTwinning Proje sayfası linki :
https://twinspace.etwinning.net/205974/home

Proje Instagram Tanıtım Sayfası:
https://instagram.com/waterforlifeblueforgreen?utm_medium=copy_link

Proje Facebook Tanıtım Sayfası:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100075229958289