1954 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Kılıç tarafından kurulan Tuzlaspor bugün Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beykoz 1908 Spor Kulübü'ne satıldı. Satış ile ilgili Beykoz 1908 Kulübü'nün resmi sosyal medya sayfasından şu açıklama yapıldı.

BEYKOZ 1908 2023-2024 SEZONUNDA TFF 2.LİGDE MÜCADELE EDECEKTİR…

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ’NÜN yeniden profesyonel liglerde mücadele etmesi tüm Beykozluların ortak talebi olarak son yılların en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Bizler Beykoz Spor Kulübü yöneticileri olarak bu talebi karşılamak üzere her alanda mücadelemizi vermeye çalıştık. Ülkemizin yerel yönetimler alanında yaşadığı büyük değişim Beykoz ilçesini de etkisi altına aldı.

Geçmişte Beykoz Spor Kulübü Sporcusu, Beykoz Spor Kulübü 2 Numaralı Sicil Kurulu Üyesi ve Beykoz Spor Kulübü Başkanı olarak görev yapmış Alaattin Köseler yeniden Beykoz Belediye Başkanı seçildi.
Beykoz Belediye Başkanı Sayın Alaattin Köseler ’in gerek önceki dönem belediye başkanlığı sırasında gerekse yeniden belediye başkanı seçildiği seçim öncesinde ve seçim zaferi sonrasında yüz on altı yıllık tarihi çınarın değerini ve önemini ısrarla vurgulayan konuşmaları ve kulübümüzle geliştirdiği iletişimden güç ve cesaret alarak TFF 2.Lig takımlarından Tuzlaspor A.Ş. ile birleşerek yeniden profesyonel ligde mücadele etme girişimlerimizi başlattık.

Bu çalışmalar nihayet protokol aşamasına geldi.
BEYKOZ SPOR KULÜBÜ olarak gelenekten geleceğe uzanan tarihsel değerlerimize sahip çıkma anlayışı temel ilkemizdir. Bu ilke dışında bir hareket tarzının asla kabul edilemez olduğunu her platformda ısrarla vurguladık. Konuyla ilgili 7405 sayılı SPOR KULÜPLERİ VE SPOR FEDERASYONLARI KANUNU'NUN yoruma gerek olmayan maddeleri gereğince “Profesyonel Liglerde Yeniden Yer Almamızı Sağlayacak Tuzlaspor A.Ş ile Birleşme Sözleşmesi” BEYKOZ 1908 SPOR KULÜBÜ’NÜN tarihîne ve geçmişine yönelik herhangi bir değişime yol açmayacaktır. Bu bağlamda BEYKOZ SPOR KULÜBÜ olarak şanlı tarihîmizi ve tüzel kişiliğimizi değiştirmeden hedefimize ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Zorluklarla dolu bir yolun başlangıcında olduğumuzu biliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelmemizi sağlayacak gücün kaynağı başta Sayın Belediye Başkanımız Alaattin Köseler olmak üzere, Beykoz’a, Beykozlulara, Beykoz 1908’e gönül vermiş ve Beykoz Sevdasını “Beykozluluk Bilincine” taşımış camiamızdır.