Ankara Üniversitesi’nin Cebeci  Yerleşkesi’ndeki  İletişim Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen törende, gazeteciliğin yanı sıra radyo, sinema, reklam ve halkla ilişkiler dallarında 50 yılını dolduran iletişim ustalarına da  ödül verildi.

Gazetecilik mesleğinde 212 sayısı yasadan 50. yılını dolduran, 29 yıldır da sürekli basın kartı taşıyan Mustafa Bağdiken de Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü alan gazeteciler  arasındaydı.

Mesleğe 1973 yılında Gölcük’te yayınlanan yerel Doğuş Gazetesi’nde 212 sayılı yasaya bağlı olarak başlayan Mustafa Bağdiken, askerlik öncesi de İstanbul Babıali’deki bazı gazetelerde çalıştı. 1974 yılı sonundan 1976 sonuna kadar Kıbrıs’da da görev yapan Mustafa Bağdiken, aktif gazetecilik dönemlerinde yaptığı haberlerle gazetecilikte adından en çok söz ettiren isimlerden biriydi.

Mustafa Bağdiken, 12 Eylül askeri darbesinin ardından Gölcük’te sıkıyönetim mahkemelerini izlerken, bir rüşvet çarkı ile ilgili yaptığı haber nedeniyle gözaltına alındı. Hürriyet Gazetesi de haber doğru olmasına rağmen bir süre yasaklandı. Bunun ardından Hürriyet'in Çukurova Temsilciliği olan Adana’da görevlendirildi. Beş  yıl sonra 1987’de merkez talimatıyla Hürriyet Haber Ajansı’nın Kocaeli Bürosu’nu kurdu. İki kez sahip değiştiren gruptan, son sahip değişikliği öncesi 2016’da ayrıldı.

Halen Kocaeli’de yepyeni bir medya oluşumu olan NOKTA Medya bünyesindeki Nokta Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyor, NOKTA TV de de haftanın belirli günlerinde konuk ağırlayarak programlar yapıyor.