Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Bilal Duran yönetim kurulu üyeleri ve ilçe şube başkanları ile birlikte Pendik’te basın toplantısı düzenledi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Duran, eğitim-öğretim yılının değerlendirmesini yaptı ve basın mensuplarını bilgilendirdi.

MEMURLARIN BELİNİ KİRALAR BÜKÜYOR

Fahiş kira artışları yüzünden büyükşehirlerin öğretmenler ve memurlar için mahrumiyet bölgesi haline geldiğini söyleyen Bilal Duran “Birçok kamu personeli Anadolu’ya gitmek istiyor. İstanbul’da geçinmek çok zorlaştı. Memurlarımız Temmuz ayında yapılacak zammı umutla bekliyor” dedi. 

"Bugün İstanbul'da yeni göreve başlamış veya başlayacak öğretmen arkadaşımızın aldığı maaş neredeyse kirayla eşdeğer durumdadır" diyen Duran  "En düşük kamu çalışanının maaşının 22 bin liraya yükseltilecek olması doğal olarak diğer kamu çalışanları ile alakalı bir maaş skalası oluşmasını ve bu anlamda Temmuz ayında yapılacak iyileştirme ve üzerine yapılacak toplu sözleşmedeki yeni kazanımlarla durumun ilerleyen süreçte daha iyi olacağını öngörüyoruz." diye belirtti.

 

Eğitim-Bir Sen Şube Yönetim Kurulu

Bilal DURAN     >>Şube BAŞKANI
Gökay YILMAZ >>Şube Başkan Vekili
Güven YILDIZ    >>Başkan Yardımcısı (Teşkilat)
Buket AKFIRAT >>Başkan Yardımcısı (Mali İşler)
Umut YILMAZ   >>Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme)
Talip DEMİR      >>Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)
Emre ŞAHİN      >>Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)