Tuzla'da vatandaşlarla buluşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Bugün itibariyle Yarısı Bizden Kampanyası'na İstanbul'umuzda 506 bin 557 bağımsız bölüm için, şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 96 bin 739'a ulaştı.

Tuzla'ya yeni müjdelerle geldiğini Bakan Kurum, "İlk Evim projemiz kapsamında İstanbul'umuza 50 bin, Tuzla'mıza 20 bin 120 konut inşa edeceğiz. Orhanlı'da birinci etapta 381 konutun ve ikinci etapta 577 konutun ihalesini yakında yapacak ve ilk kazmayı, yine böyle aynı coşkuyla, aynı heyecanla vuracağız. Aydınlı'da birinci etapta 627, ikinci etapta 625 konutumuzun yapımına başladık. Üçüncü etaptaki 675 konutumuzun da ihale çalışmaları hızla devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde TOKİ başkanlığımız hızlıca ihalelerimizi yapacak. Konutlarımıza başlayacağız ve 2024'te sizlere teslim edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Kurum, "Konaşlı'da 508 konutun yapımına da süratle devam ediyoruz. İnşallah bu yıl bitmeden Tuzlalı kardeşlerimize, sizlere teslim edeceğiz. Vatandaşımız istiyordu, biz de yaptık. Aydınlı Mahallemizdeki Şekerpınar Caddesi bitişiğindeki alanı rezerv alan ilan ediyoruz. Vatandaşımızın ihtiyacı olan konut ve sosyal donatı alanlarını bu alanda hizmetlerinize sunacağız. İçmeler'de 68 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm projemize canla başla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın tamamıyla anlaştık ve etap içerisindeki İçmeler kavşağını kullanıma açtık. Birinci etapta üç blokta 850 araçlık beş katlı otopark, 120 dükkan ve 640 konutun yapımını en kısa sürede tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, "Meşhur adıyla 726 parsel olan Mimar Sinan Mahallemizde 320 bin metrekare alanımız var. Burada 711 yapımız var. Tam 65 yıldır çözülemeyen tapu sorunu var. Biz bu sorunu çözüyoruz. Tüm alanı artık kentsel dönüşüm kapsamına alıyoruz. Şimdi süratle, imar planlarını onaylayacağız. Mülkiyet problemlerini çözeceğiz.  Vatandaşlarımız ister müteahhitlerle isterse de TOKİ'miz vasıtasıyla konutlarını yenileyebilecek. Biz de sizlerin duasını alacağız. Şifa mahallemizdeki hazine mülkiyetinde yer alan 64 bin metrekarelik 3504 parseli eğitim tesis alanı olarak düzenliyoruz. Şifa ve Mimar Sinan'daki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan; gençlerimizin, yavrularımızın, Tuzla'nın çocuklarının ihtiyacı olan ilkokul, ortaokul ve liseyi burada hızlıca inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 Bakan Kurum, "Yine Şifa mahallesinde otobüsçülere ait park alanımız var. Burayı kamulaştırıyoruz. Çok daha güzel ve düzenli bir şekilde hazırlayarak yine otobüs park alanı olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Albatros, Asena, Mavi Okyanus, Taşpınar, Tuzlalılar ve Borsakent sitelerini kentsel dönüşüm kapsamına alarak burada da dönüşümün önünü açacağız. Tuzla'da 20 ayrı bölgede yaptığımız rezerv alan ilanı ve imar planlarımızla vatandaşlarımızın sorunlarını bir bir çözmeye devam edeceğiz. Tuzla'mızda yaklaşık 5 bin 200 bağımsız birimin depreme dayanıklı hale gelmesi için kentsel dönüşüm projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Beşevler Mevkii'nde farklı bölgelerde millet bahçesi, rezerv alan ilanı ve bin 300 vatandaşımızın mülkiyet problemlerini çözmek için başlattığımız çalışmaları her türlü engellemelere karşı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için revizyon planlarımızı yaptık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.