Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" tarafından 2001 yılında kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı.

AK Parti, kurulduğu günden bu yana girdiği tüm genel seçimlerde birinci parti olmayı başararak, çok partili siyasi hayatın başladığı 1946'dan bu yana en uzun süre iktidarda kalan parti oldu.

Ak Parti nasıl nerede kuruldu? İşte 23 yıl önceki bir kuruluş hatırası….

İstanbul Büyükşehir Başkanı Recep Tayyip Erdoğan parti kurmak için girişimler başlatmıştı. Bu kuruluşu gerçekleştirmek için Gebze'nin Eskihisar Köyü'nde ki Atabay Club'ta bir toplantı yapmışlardı. O dönemdeki gazeteciler Murat Çaltepe ve Erol Polat bir sandal kiralayıp gece yarısına kadar bu otelin karşısında açık denizde fotoğraf çekmeye çalışıyor, toplantının bitmesini bekliyordu. Denizin ortasında saatler süren nöbet sonrası toplantı sona erdikten sonra otelin kapısında Abdullatif Şener belirmişti ve partinin adının AK PARTİ olacağını ilk Gebze'de gazeteciler Murat Çaltepe ve Erol Polat'a açıklamıştı. Bu iki gazetecinin ulusal basında çıkan haberlerinden sonra Türkiye ilk kez AK PARTİ ismini duymuş ve telafuz etmeye başlamıştı.